دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی گفت: پیش بینی شده در ایام نوروز ۱۶۰ فروند هواپیمای فعال داشته باشیم که روزانه به طور میانگین ۹۰۰ پرواز انجام میدهند.
مقصود اسعدی سامانی درباره سفرهای هوایی نوروز اظهار کرد: دیروز آخرین جلسه هماهنگی سفرهای نوروزی هوایی در سازمان هواپیمایی کشوری با حضور مدیران شرکتهای هواپیمایی، مسئولان پلیس فرودگاهها، سپاه حفاظت هواپیمایی، آمبولانس، آتشنشانی، سوختگیری هواپیماها، مدیران شرکت فرودگاهها، فرودگاه امام خمینی (ره) و سایر دست اندرکاران صنعت هوانوردی برگزار و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شد.
وی افزود: شرکتهای هواپیمایی مجوزهای لازم را از سازمان هواپیمایی، شرکت فرودگاهها و فرودگاههای مبدا و مقصد بابت مدیریت پروازهای نوروزی و پروازهای فوقالعاده اخذ کردهاند. همچنین ایرلاینها درحال انجام اقدامات لازم برای انواع چک و تعمیرات اساسی هواپیماهای خود برای ایام نوروز ۹۷ هستند.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی با تاکید بر اینکه همه ظرفیتهای ناوگان هوایی که در اختیار شرکتهای هواپیمایی است، در ایام نوروز به کار گرفته خواهد شد، گفت: در حال حاضر ۱۶۰ فروند هواپیمای فعال درکشور داریم که برای برقراری سفرهای نوروزی آماده هستند. ضمن اینکه پیش بینی میشود سال ۹۷ شاهد افزایش و رشد ۱۵ درصدی در سفرهای هوایی نوروز نسبت به نوروز ۹۶ باشیم.
وی خاطر نشان کرد: در نوروز ۹۶ (از ۲۵ اسفند ۹۵ تا ۱۵ فروردین ۹۶) روزانه ۷۵۶ پرواز داشتیم که پیش بینی میشود امسال به ۹۰۰ پرواز در روز در مجموع پروازهای داخلی و خارجی برسد.
به گفته اسعدی سامانی، در حوزه اختیاردار کردن مسئولان ایستگاهها و دفاتر آنها واقع در فرودگاهها نیز هماهنگیهای لازم با سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاهها انجام شده تا در مواقع ضروری و تاخیرات پروازی بتوانند راسا تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
وی ادامه داد: شرکتهای هواپیمایی از دیگر اقداماتی که برای سفرهای نوروزی انجام دادهاند، این است که هم نرخ کلاسهای پروازی مختلف و هم لینک راستی آزمایی بلیطهای خریداری شده را در سایت شرکتهای خود و سایت انجمن شرکتهای هواپیمایی قرار دادهاند. بنابراین افرادی که از جاهایی غیر از آژانسهای مسافرت هوایی بلیط خریداری میکنند، میتوانند با مراجعه به سایت شرکت هواپیمایی مذکور یا سایت انجمن شرکتهای هواپیمایی از صحت و سقم بلیطها مطمئن شوند.
اسعدی سامانی در ارتباط با تاخیرات پروازی در ایام نوروز گفت: متاسفانه به دلیل بالا بودن سن ناوگان هوایی، تاخیر در پروازها خواهیم داشت. اما برخی از تاخیرها به مسائل برون سازمانی شرکتهای هواپیمایی مرتبط میشود که رفع این نوع اشکالات نیازمند بررسی دستگاههای حاکمیتی در صنعت هوانوردی و ارائه دهنده سرویسهای مورد نیاز و همچنین ایجاد هماهنگیهای بین این دستگاهها است.
وی ادامه داد: شرکتهای هواپیمایی برای مدیریت تاخیرات مرتبط با مشکلات درون سازمانی ایرلاینها نیز مسئولانی را برای کنترل تاخیرها در داخل این شرکتها منصوب کردهاند تا مواردی که ایجاد میشود را مدیریت کنند. همچنین قرار شد که سازمان هواپیمایی کشوری موارد مرتبط به مسائل برون سازمانی شرکتهای هواپیمایی را مدیریت و برطرف کند.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی درباره اجرای آیین نامه حقوق مسافر از سوی شرکتهای هواپیمایی در خصوص تاخیرهای پروازی اظهار کرد: موضوع اسکان مسافران داخلی در آییننامه حقوق مسافران نیامده است. ضمن اینکه شرایط فرودگاههای ما امکان اسکان دادن ندارد. اگر در فرودگاه مهرآباد، پروازی تاخیر داشته باشد، ما اصلا هتل فرودگاهی نداریم که بخواهیم مسافران را اسکان بدهیم. به همین دلیل در آییننامه حقوق مسافران، اگر تاخیرها با مسائل و کمبودهای فنی ناوگان مرتبط باشد، شرکت هواپیمایی مالک آن پرواز موظف به استرداد هزینه بلیط و پرداخت جریمه به مسافر است و اگر تاخیر پرواز در پی شرایط آب و هوایی رخ دهد، پرداخت جریمه از دوش شرکت هواپیمایی برداشته شده و شرکت صرفا موظف به استرداد هزینه بلیط خواهد بود.
منبع: www.aira.ir